Προορισμοί

Κατάπολα

Κατάπολα

Ο ιστορικός κόλπος των Καταπόλων, με το προστατευμένο από τους βοριάδες, ασφαλές λιμάνι του, στεφανωμένο από τους τρεις οικισμούς Κατάπολα, Ξυλοκερατίδι και Ραχίδι, είναι ένα από τα ωραιότερα τοπία του νησιού. Το λιμάνι των Καταπόλων θεωρείται ασφαλές αγκυροβόλιο για μικρά αλιευτικά αλλά και για τα σκάφη αναψυχής.

Χώρα

Χώρα

Η Χώρα, πρωτεύουσα του νησιού, συνδυάζει το κλασικό κυκλαδίτικο χρώμα με μια πλούσια ιστορική παράδοση. Είναι χτισμένη στο κέντρο του νησιού στη νοτιοανατολική πλευρά του όρους Προφήτης Ηλίας ανάμεσα σε μικρούς λόφους και είναι αθέατη από τη θάλασσα, έτσι ώστε να προστατεύεται από τους πειρατές.

Αιγιάλη

Αιγιάλη

Η Αιγιάλη, στο βόρειο τμήμα της Αμοργού, είναι ένας κόλπος με αμμουδερές παραλίες υπέροχης φυσικής ομορφιάς. Τα νερά είναι ρηχά κοντά στην ακτή, οπότε είναι ιδανικά για μικρά παιδιά. Στις πλαγιές των γύρω λόφων είναι σκαρφαλωμένα τρία παραδοσιακά χωριά, η Λαγκάδα, τα Θολάρια και ο Ποταμός.

Κάτω μεριά

Κάτω μεριά

Η περιοχή της Κάτω Μεριάς περιλαμβάνει πολλά μικρά παραδοσιακά χωριά καθ’ όλη την διαδρομή προς τα νότια. Το Καμάρι, το Βρούτσι, την Αρκεσίνη και την Κολοφάνα. Στα χωριά μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακά φαγητά και ντόπια προϊόντα που μένουν αλησμόνητα.