Δραστηριότητες

Περπάτημα στα μονοπάτια της Αμοργού

Διασχίζοντας τα μονοπάτια της Αμοργού θα βιώσετε την καθημερινότητα των ντόπιων 40 χρόνια πίσω όπου δεν υπήρχαν τα αυτοκίνητα και τα γαϊδουράκια ήταν η μόνη λύση για μεταφορά.

Όλες σας οι αισθήσεις θα ενεργοποιηθούν. Θα γεμίσετε από καθαρό αέρα, θα δείτε μοναδικές εικόνες διασχίζοντας τα χωριουδάκια .,θα μυρίσετε υπέροχα βότανα και από κάθε σημείο θα έχετε την δυνατότητα να απολαμβάνετε το απέραντο γαλάζιο.

Με το υψόμετρο να φτάνει τα 850 μέτρα, η Αμοργός δίνει διάφορες δυνατότητες περιήγησης. Στην κορυφή ο ήλιος καίει αρκετά .Στις ψηλές κορυφές μπορεί κάποιος να συναντήσει έντονη ζέστη ,η οποία να αλλάξει ξαφνικά από την πυκνότητα σύννεφων με έντονο αέρα.. Νερό αντιανεμικό γυαλιά και σταθερά παπούτσια είναι απαραίτητα.

Όποιο δρόμο κι αν διαλέξεις, οι περιηγήσεις στην Αμοργό είναι μια γιορτή των αισθήσεων...
Από την Αιγιάλη ως την Κάτω μεριά όποιο μονοπάτι και αν επιλέξεις.
Η ιστορία του νησιού ξεδιπλώνεται μπροστά σου και οι ντόπιοι είναι πρόθυμοι να σε καλωσορίσουν.

Επίσκεψη στο μοναστήρι Χοζοβιώτισσα

Το κορυφαίο αξιοθέατο του νησιού είναι το μοναστήρι της χοζωβιωτισσας κτισμένο μέσα στα βράχια όπου ο επισκέπτης θα πρέπει να ανέβει 300 σκαλοπάτια περίπου αλλά η θέα που θα συναντήσει στο τέλος θα τον ανταμείψει.

Το μοναστήρι είναι ανοικτό όλες τις ημέρες από τις 09.00 ως 13.00 και το απόγευμα από τις τις 17.00 ως τις 19.00 είναι υποχρεωτικό για τους άντρες μακρύ παντελόνι και για τις γυναίκες μακρύ φόρεμα και καλυμμένα οι ώμοι και τα χέρια

Κάτω από το μοναστήρι σε απόσταση 5 λεπτών με το αμάξι είναι η Αγία Άννα παραλία που έχει γυριστεί η γνωστή ταινία το απέραντο γαλάζιο .

Κατάδυση στα νερά της Αμοργού

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία μπορείτε να ζήσετε στο νησί μας αφού θα έχετε την δυνατότητα με έμπειρους εκπαιδευτές να κάνετε κατάδυση με ασφάλεια και να γνωρίσετε τον ενδιαφέροντα βυθό του νησιού.

Επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους (Μίνωα στα Κατάπολα, αρχαιολογικό μουσείο, πύργος αρχαίας Αρκεσινης)

Το νησί της Αμοργού έχει μια πλούσια αρχαιολογική παράδοση επηρεασμένη από τον μινωικό και κυκλαδίτικο πολιτισμό και ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δει ευρήματα που έχουν σωθεί στους αρχαιολογικούς χώρους.